Zamrzovalna omara

Prikaz vseh 25 rezultatov

Zamrzovalne omare

Velikost zamrzovalne omare

Obe vrsti zamrzovalnih aparatov lahko najdete v velikostih, ki segajo od majhnih 50l do 500l prostornin. Če je to vaš prvi zamrzovalnik, obstajajo formule, ki jih uporabljamo za izračun velikosti zamrzovalnika. Da bi našli pravo velikost za vas nas pokličite in skupaj bomo ugotovili primerno velikost zamrzovalne omare ali zamrzovalne skrinje. Upoštevajte tudi količino talne površine, ki jo imate na voljo za zamrzovalni omari.

Zamrzovalne omare

Čeprav vsi ne potrebujejo samostojne zamrzovalne omare, je veliko situacij, ko je to nujno potrebno. Morda radi kupujete hrano v rinfuzi, ker živite na podeželju ali ker je bolj ekonomično ali priročno kot pogosta potovanja v trgovino. Morda ste lovec ali navdušen vrtičkar, ki ima vedno veliko mesa ali pridelkov, ki jih je treba shranjevati za dalj časa. Če vas karkoli od zgoraj navedenega opisuje verjetno že imate zamrzovalno omaro oziroma zamrzovalnik. Če ga imate, obstaja velika verjetnost, da je star več kot 10 let, kar pomeni, da je verjetno zelo varčno potraten.

Zamrzovalna omara ali zamrzovalna skrinja?

Načeloma obstajata dve vrsti zamrzovalnikov: zamrzovalne skrinje in pokončni zamrzovalniki. Zamrzovalne skrinje zavzemajo več prostora kot prostostoječi zamrzovalniki, vendar ponujajo več prostora za shranjevanje velikih kosov zamrznjenih živil. V popolnoma napolnjeni zamrzovalni skrinji je včasih težko videti, kaj je pod prvo plastjo zamrznjenih živil. Nekateri modeli zamrzovalnih skrinj vključujejo zabojnike ali delilne police za pomoč pri organizaciji. Pokončne zamrzovalne omare izgledajo kot standardni hladilnik. Notranjost vsebuje police tako da se živila lahko enostavno organizirajo in vidijo, ko odprete vrata.

Zamrzovalna omara – Energetska učinkovitost

Kot pri večini aparatov, proizvajalci v zadnjih letih delajo vedno bolj energetsko učinkovitejše aparate in zamrzovalne omare niso izjema. Pri nakupu primerjajte energetski razred, ki vam bo lahko pomagal pri oceni stroškov delovanja zamrzovalne omare. Na splošno zamrzovalne skrinje porabijo manj energije kot zamrzovalne omare, ker pri odpiranju zamrzovalnika ne izstopa toliko hladnega zraka. Prav tako se večina zamrzovalnih skrinj odtaja ročno, kar zahteva manj električne energije kot pri samodejnem odtajanju (razlika je sicer minimalna). Če boste izbrali model z ročnim odtajanjem, bodite pozorni na vzdrževanje saj ledena plast vpliva na energetsko učinkovitost zamrzovalne omare.

Funkcije

Poleg samodejnega odtaljevanja imajo zamrzovalne omare na voljo več priročnih funkcij. Tukaj je nekaj primerov:

  • NoFrost
  • SmartFrost
  • Notranja svetloba
  • Varnostne ključavnice
  • Priročne police
  • Enostavne kontrole
  • Funkcija hitrega zamrzovanja
  • Odtok za priročno ročno odtajanje
  • Lučka za vklop – ta vam pove, da zamrzovalnik deluje brez odpiranja vrat. Alarm za temperaturo – to vas opozori, če temperatura v zamrzovalni omari začne naraščati.

Lokacija

Tako kot pri nakupu hladilnika, bodite pozorni na merjenje prostora, ki ste ga izbrali za zamrzovalno omaro. Prav tako se prepričajte, da so vrata in drugi prehodi dovolj široki, da lahko vnesete zamrzovalno omaro v prostor. Poleg prostora za zamrzovalno napravo si rezervirajote tudi cca. 5 centimetrov prostora na straneh in hrbtu, da zagotovite pravilno kroženje zraka okoli zamrzovalne omare. Zamrzovalne skrinje imajo zgibni zgornji del, tako da boste potrebovali dovolj prostora nad zamrzovalno skrinjo, da boste vrata lahko popolnoma odprli. Priporočamo vam, da se zamrzovalna omara namesti na območje, kjer temperatura ne bo padla pod ledišče. Če nameravate zamrzovalnik hraniti v garaži ali skladišču, upoštevajte navodila in specifikacije za vsak aparat posebaj.

-25 stopinj je dobra temperatura za shranjevanje zamrznjenih živil.

Podrobne informacije o pravi temperaturi boste našli v priročniku, ki je priložen zamrzovalni omari. Ne glede na model zamrzovalne omare, ki ga izberete, se prepričajte, da zamrzovalno omaro ohranite v dobrem delovnem stanju, kar bo zagotovilo optimalno učinkovitost. S prihodom jeseni in hladnejših dni običajno pripravljamo zaloge hrane za prihajajočo zimo. Zamrzovanje in hranjenje zamrznjene hrane v gospodinjstvu je bistven element v ciklusu priprave in shranjevanja hrane.

Zamrzovanje je proces, ki vam omogoča, da shranite sveža živila ali že pripravljeno hrano za daljše časovno obdobje. Poleg hladilnikov, ki so namenjeni shranjevanju hitro pokvarljive hrane in hrane za vsak dan, obstajajo tudi zamrzovalne naprave. Razložili bomo razliko med klasično zamrzovalno omaro s predali in zamrzovalnimi skrinjami, ki se razlikujejo po velikosti. Zamrzovalna omara je podobna hladilniku, ki je navpični element, je lahko višji ali nižji, samostojen ali vgradni. Kot že ime pove, je notranjost opremljena s predali in policami za shranjevanje hrane.

Predali

Predali omogočajo optimalno sortiranje hrane po vrsti, velikosti ali trajanju. Zamrzovalni predali so idealni za shranjevanje hrane za kuhanje, npr. narezano zelenjavo, sveže meso ali za posode s pripravljenimi živili, npr. zamrznjene ribe, testo ali sladoled. Hrano je lažje najti, ker so v pokončnem in višjem predalu zamrzovalne omare v višini oči. To prispeva k boljši organizaciji in lažjemu dostopu do zamrzovalne omare.

Predal se lahko odstrani in po potrebi opere. Dobra prehranska ureditev v predalih je nujna za hitro iskanje določene hrane. Priporočljivo je, da živila v vrečkah razvrstite po vrstah zelenjave, sadja, mesa, rib in slaščic. Ne glede na to, ali se boste odločili za zamrzovalno omaro z višjim ali nižjim predalom, ne pozabite, da večje vrečke z zelenjavo sodijo na spodnje police, ravno tako kartonske škatle z zamrznjeno hrano. Manjše zavoje odlagamo na vrh. V srednjih predalih hranimo kuhano hrano in narezano zelenjavo, vključno z manjšimi vrečkami z zamrznjeno paradižnikovo omako.

Najpogosteje uporabljena živila v zgornjih dveh predalnih enotah so hitro dostopna živila, kot so sladoled ali zamrznjeno maslo. Ne pozabite, da gredo večje vrečke zelenjave in kuhanega mesa na spodnje police zamrzovalne omare. Običajno imajo zamrzovalni predali ena vrata za odpiranje, vendar obstajajo tudi kombinirani ameriški hladilniki in zamrzovalniki z dvojnimi vrati. Zamrzovalne omare se lahko liofilizirajo ali pa imajo funkcijo odmrzovanja. Nekateri Liebherr zamrzovalne omare imajo sodobno tehnologijo NoFrost, ki z intenzivnim kroženjem hladnega zraka odstrani vlago, preprečuje nastajanje ledu v hrani in v zamrzovalni omari kar, prispeva k ohranjanju vitaminov in mineralov v hrani in zelenjavi.

X