Zamrzovalne skrinje

Zamrzovalne skrinje so naprave, ki lahko skladiščijo ogromno hrane. Koristne so, če kupujete in zamrzujete veliko hrane v razsutem stanju ali želite zamrzniti veliko količino svežih proizvodov naenkrat. Zamrzovalne skrinje so velike, kar pomeni, da boste doma zanje potrebovali veliko prostora.

Zamrzovalna skrinja: V njej lahko shranite ogromno hrane

Zamrzovalne skrinje so idealne za shranjevanje velikih kosov živil, kot so na primer veliki kosi mesa. Nudijo več uporabnega prostora kot zamrzovalna omara.Zamrzovalne skrinje so velike in zavzemajo veliko prostora, zato niso primerne za vsako kuhinjo. Funkcije za shranjevanje so omejene. Večina modelov nima  zaščite pred zmrzaljo, zato jih morate odtajati, ko nastane led.V vašem domu morda ne boste želeli velike bele škatle.

Katere funkcije zamrzovalnih skrinj naj izberem?

Odločitev za nakup zamrzovalne skrinje ne pušča nobenega dvoma. Največja razlika med zamrzovalno skrinjo in zamrzovalno omaro je, da jo je večinoma treba  ročno odmrzniti.. Spodaj so navedene glavne značilnosti: 

Košare za shranjevanje

Obešene so nad glavnim oddelkom in so zelo koristne za shranjevanje manjših kosov živil. So pregledne in idealne za shranjevanje npr. odprtih vrečk graha. Ker nudijo  pokončno postavitev, se vsebina odprte vrečke ne more razsuti po glavnem delu zamrzovalne omare.

Uravnotežen pokrov

Deluje tako, da pokrov zamrzovalne skrinje ostane v odprtem položaju, ko skrinjo odprete. Na ta način imate proste roke za iskanje ali shranjevanje živil.

Opozorilo o visoki temperaturi

To so alarmi ali luči, ki se aktivirajo, če se temperatura v zamrzovalni omari začne dvigovati. Imeli boste dovolj časa, da raziščete težavo in se izognete temu, da bi morali zavreči celotno vsebino zamrzovalne omare. 

Zaklep pokrova zamrzovalne skrinje

Možnost, da lahko zaklenete pokrov vaše zamrzovalne skrinje, je neprecenljiva varnostna funkcija, še posebej, če so otroci v bližini. Prav tako lahko pomaga preprečiti krajo vsebine vašega hladilnika – priročno, če je zamrzovalna skrinja v garaži. Uravnoteženi pokrovi so zelo priročni, saj ostanejo odprti, tako da lahko z obema rokama neovirano brskate med živili.

Katero velikost zamrzovalnih skrinj lahko kupim?

Zamrzovalne skrinje so na voljo v vseh velikostih: od majhnih kvadratnih modelov globine 54 cm do 61 cm, do takih, ki se  lahko postavi pod pult, pa do velikih, globokih skrinj, ki so dolge več kot 115 cm. Velikost, ki jo kupite, bo odvisna od velikosti prostora, ki je na voljo, in količine hrane, ki jo boste želeli shraniti. Nekateri želijo veliko zamrzovalno skrinjo, ki lahko shranjuje velike količine hrane. Drugi imajo raje manjši model zaradi stiske s prostorom. 

Koliko denarja naj porabim za zamrzovalno skrinjo?

Cena, ki jo plačate, je odvisna od velikosti in blagovne znamke, ki jo kupite. Na splošno, večja  je zamrzovalna skrinja, višja je cena (v primerjavi z modeli iste blagovne znamke).  

Kje bom postavil zamrzovalno skrinjo?

Če želite imeti zamrzovalno skrinjo v garaži, bo to vplivalo na model, za katerega se odločate. Večina zamrzovalnih skrinj namreč ni namenjena za prostore, ki so hladnejši od 10 ° C. Če boste zamrzovalno skrinjo imeli v garaži, obstaja tveganje, da morda ne bo pravilno delovala in bo garancija neveljavna.Večina zamrzovalnih skrinj ni primerna za shranjevanje v hladnih prostorih, vendar jih ljudje večinoma postavljajo v garaže.V praksi pa veliko ljudi brez težav postavi zamrzovalne skrinje v garažo ali hladni prostor. Več o tem si lahko preberete v našem vodniku za najprimernejše zamrzovalne skrinje za vašo garažo . 

Katere zamrzovalne skrinje lahko postavim v garažo?

Preden kupite zamrzovalno skrinjo, je dobro preveriti v kakšnem razponu temperatur bo delovala. Priporočamo tudi, da preverite, ali bi postavitev modela v garaži razveljavilo garancijo, da bi se izognili neprijetnim presenečenjem. .Najboljše zamrzovalne skrinje hitro zamrznejo in vzdržujejo temperaturo skozi vse leto. To zagotavlja, da je hrana sveža, ko jo odtajate. Odkrijte, kateri modeli ustrezajo temu pogoju – preglejte naše podrobne preglede zamrzovalnih skrinj.
X